I have a dream

King_Jr_Martin_Luther_093.jpg

Jag har en dröm – ett av de mest kraftfulla talen som någonsin hållits! Ett tal som förändrade saker, gav kraft och mod till människor, ett tal som om och om igen spelas fast det gått så lång tid! För att det är så bra, så berörande, så rätt på alla plan!

Oavsett om vi har hört hela talet någon gång eller inte så har de allra flesta av oss en koppling till det. Vi kan alla orden – I have a dream! Frågan är vad de betyder? För King var det tydligt, han såg ett annat samhälle, en annan tolerans och jämlikhet som USA idag i mångt och mycket har införlivat. (Jag säger inte helt)

Det är någonting i Martin Luther Kings sätt att tala som talar till oss än idag. För mig är det hans förmåga att tala från visionären djupt inuti oss alla. Det som är spännande, tycker jag, är hur han får oss att känna att vi kan göra detsamma! Men hur många av oss vågar drömma så stort?

Varje gång jag lyssnar på talet blir jag påmind om vilken fantastisk storhet vi besitter som människor. Att vi alla har förmågan att kliva utanför vår egen personliga låda, drömma lite större och göra storverk. Även om vi inte tror det! Storverk i våra egna liv eller storverk i det större perspektivet spelar ingen roll. Så, vad drömmer du om?

För att inspireras titta gärna på talet igen, här kommer två länkar:

I have a dream kort version

I have a dream full version