Filmtips: Long walk to Freedom

Mandela posterNu har jag nog snöat in en del på Mandela men jag kan inte hjälpa att jag är hopplöst inspirerad av de människor som står upp för det de tror på även när deras personliga frihet och integritet blir kränkt. Som i min förra post …

Den här filmen visar Mandelas liv från ung pojke till president och med alla år i fängelse däremellan. Det är en sorglig och stark film där vi får följa en egensinnig och stark ledare som tuktas av livet och de mycket speciella utmaningar som uppväxten i Sydafrika ger. Efter år av ilska och aggression skapar fängelsevistelsen en mer ödmjuk och självständig men inte mindre stark person som till slut påverkar och förändrar inte bara nationen utan hela världen.

Så oavsett om du delar min passion för hjältar eller inte, eller om du ser filmen eller inte (vilket jag starkt kan rekommendera) så sprid budskapet – människor föds inte att hata, de lär sig; de kan lära sig älska igen för det är mer naturligt för hjärtat!